Digitale dienstverlener voor e-oplossingen

SIM Caribbean

SIM Caribbean is de officiële dochteronderneming van het in Nederland gevestigde SIMgroep BV

SIM Caribbean is sinds 2009 actief in het Caribisch gebied. Vanaf het eerste project werd duidelijk dat lokale aanwezigheid belangrijk is voor de doelgroep in deze regio. De kortere communicatielijnen, rekening houdend met de taal en cultuur, bieden een passende ondersteuning bij de klanten. Daarnaast kan SIM beter inspelen op de bewegingen in de Caribische markt.

Met klanten op Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten, is SIM het toonaangevende bedrijf geworden als het gaat om oplossingen voor digitale dienstverlening in de Dutch Caribbean. Onze oplossingen zijn gebaseerd op een duidelijke visie en zijn geheel toegespitst op de benodigde functionaliteiten voor een digitale frontoffice.

Doel

SIM Caribbean is opgericht omdat de overheden in de Dutch Caribbean ook druk bezig zijn met het maken van de digitaliseringsslag. De processen waar zij doorheen moeten en de oplossingen die ze nodig hebben, zijn dezelfde als die de gemeenten in Nederland al hebben ervaren. Ons doel vanuit dat perspectief is om de bestaande producten van SIM in deze regio nogmaals in te zetten. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden.

Door een officiele vertegenwoordiging van SIM hierop focus te geven en te laten werken vanuit een vestiging op Curaçao met medewerkers die de taal van de regio spreekt, staan we dichtbij de klanten. De klanten zien SIM Caribbean dan ook als een goede gesprekspartner en niet als een productleverancier die vanuit Nederland producten een op een wil implementeren, zonder rekening te houden met de lokale situatie.