Digitale dienstverlener voor e-oplossingen

Actueel

Blijf hier op de hoogte van alle recente ontwikkelingen bij SIM Caribbean.

SIMwebcast: Next Generation Webcast Platform

SIM + Company Webcast = SIMwebcast

Recentelijk heeft onze partner Company Webcast haar Next Generation Webcast Platform gelanceerd. Dit nieuwe platform biedt lokale overheden veel extra voordelen en nieuwe features, waarbij we de belangrijkste hieronder nader toelichten ...

  • Super Accessible
  • Live pauzeren en terugkijken (DVR)
  • Delen van fragmenten
  • Embeddable Video Player
  • Nieuw overzichtsportaal
  • Integratie met kalender
  • Toevoegen van interactie

Super Accessible:
Het Next Generation platform maakt gebruik van de allernieuwste en beste technieken voor het afspelen en bekijken van video. Kijkers kunnen op alle devices en in alle browsers direct de video bekijken. Geen downloads meer nodig van plugins of Apps. Kijkers krijgen automatisch de beste kwaliteit stream te zien die past bij de grootte van het afspeelscherm (mobiel, tablet of PC) en de beschikbare internetverbinding. Super Accessible betekent dus geen verlies aan kijkers omdat ze de video niet kunnen afspelen.

Live Pauzeren en terugkijken (DVR)
Bij televisie kijken thuis zijn we het al gewend: een live uitzending pauzeren en/of terugspoelen. Ook deze functie is onderdeel van ons platform. Juist bij vergaderingen van gemeenten, die soms lang kunnen duren, is het belangrijk dat kijkers (burgers, journalisten of andere stakeholders) tijdens de live vergadering fragmenten direct kunnen terugkijken of de live uitzending kunnen pauzeren. Geen uren of dagen meer wachten op een on demand versie: die is al beschikbaar zodra de live uitzending is gestart!

Delen van fragmenten
Een zeer krachtige feature van ons nieuwe platform is het delen van videofragmenten van een webcast. Zo is het eenvoudig mogelijk om een videofragment van een paar minuten uit een vergadering te “knippen” en als aparte video (net zoals een Youtube video) te integreren op een ander deel van een website. Bijvoorbeeld bij een persbericht, nieuwssite, op social media of persoonlijke pagina van een raadslid, wethouder en/of belanghebbenden. Op deze manier worden vergaderingen nog transparanter en kan content nog makkelijker worden hergebruikt. De functie is beschikbaar voor de organisator van de webcast, maar mogelijk ook voor kijkers.

Embeddable Video Player
Waar vroeger de webcast veelal een externe pagina was, kan de gehele uitzending nu volledig embed worden in de eigen website. Met behoud van functionaliteit zoals agendapunten inzien, sprekers en agendawisselingen, navigeren, delen via social media etc. Onze Embeddable Video Player kan ook op andere gedeelten worden opgeroepen, bijvoorbeeld op de homepage tijdens een live uitzending. Integreren gaat eenvoudig via een embedcode of integratie via een SDK.

Nieuw overzichtsportaal
Het nieuwe overzichtsportaal geeft een duidelijke weergave van alle aankomende en archief uitzendingen. Het is mogelijk om alle uitzenden te doorzoeken op type vergadering, spreker, partij of onderwerp.

Toevoegen van Interactie
De uitzending is optioneel te verrijken met de mogelijkheid tot het stellen van vragen door kijkers, of het houden van een poll. Tevens kan er een enquête worden toegevoegd. Allemaal manieren om burgerparticipatie te vergroten.