Digitale dienstverlener voor e-oplossingen

Actueel

Blijf hier op de hoogte van alle recente ontwikkelingen bij SIM Caribbean.

Nieuwe toegankelijkheid assistent in de digitale frontoffice

Als één van de eerste leveranciers in Nederland en de Dutch Caribbean heeft SIM al haar klanten aansluiting gegeven op de nieuwe toegankelijkheid assistent. Deze assistent helpt content redacties en webmasters bij het valideren van content op juist gebruik conform webrichtlijnen.

Deze toegankelijkheid assistent is door KING en het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met CKsource ontwikkeld in het kader van het programma Gewoon Toegankelijk. SIM heeft haar gebruikerscommunity gevraagd mee te testen. Na een aantal testrondes en verbeteringen is de plug-in vrijgegeven voor gebruik.

Dankzij de cloudoplossing die SIM haar klanten biedt, hebben meer dan 230 lokale overheden en organisaties (gemeenten, waterschappen, ISD’s, woningcoorporaties etc.) direct beschikking over deze nieuwe tool.

Wat doet de toegankelijkheid assistent?

Nadat een redacteur zijn teksten en bijbehorende opmaak en styling heeft ingevoerd in de WYSIWYG-editor drukt hij op de toegankelijkheid assistent knop om de inhoud te valideren. De validator controleert vervolgens de inhoud tegen ruim 60 voor gedefinieerde Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 en webrichtlijnen regels. Bij fouten wordt er een heldere Nederlands melding getoond.

De redacteur kan vervolgens zijn content aanpassen en opnieuw valideren.  In sommige gevallen kan er zelfs automatisch een Quick fix doorgevoerd worden door deze toegankelijkheid assistent. Dit scheelt de redacteur een hoop correctie werk.

Al met al draagt deze toegankelijkheid assistent bij om de kwaliteit van de content op de websites van onze klanten continue op peil te houden!